dinsdag 2 april 2013

DIY fashion: shorts pimpen!

In dit artikel staan verschillende manieren om je shorts op te pimpen! Wij zijn van plan dit zelf ook nog een keer te gaan doen, dus het resultaat zullen jullie vanzelf wel tegenkomen... Lees snel verder om te zien hoe je je shorts in een paar stappen Fashionable kunt maken! :)


Shorts knippen

Je kan een te lange broek of een broek die te klein is afknippen. Daarmee moet je wel oppassen dat je dan niet de zakken kapot knippen. Je kan ook de zakken eronder uit laten komen, dat zie je de laatste tijd ook wel. Ik vind het wel mooi als de short dan opgepimpte zakken heeft, die er onder uit komen. Je kan ook een simpele short die je al hebt oppimpen!

 

 

 

Rafels maken

Je kan met een pincet (het liefst iets groters, zoals een barbecuetang) een beetje aan de onderkant trekken, zodat er rafels ontstaan. Ook kan je een paar gaten in de shorts knippen en daar ook wat rafels maken. Bij de meeste shorts zitten al rafels als je ze koopt.



Shorts bleken

Je kan je shorts bleken voor een witte short, of bijvoorbeeld de ene kant van de short bleken en de andere gewoon normaal laten of de onderkant gebleekt en de bovenkant normaal laten, wat je maar wilt :)  Dit doe je door een emmer te vullen met water en bleekmiddel, en daar de short in te doen. Wat je niet gebleekt wilt, moet je niet in de emmer doen!



 

Zakken

Je kan de achterzakken beplakken met een leuk stofje. Ook kan je op de (achter) zakken of op andere plekken studs plakken, bijvoorbeeld een kant vol met studs, en de andere normaal. Je moet wel oppassen dat de studs niet loslaten in de was. Je kan ook aan de ene kant een stofje doen en de andere kant niet, alles kan !


Verven

Je kan de shorts ook verven met textielverf. Dit moet wel echt textielverf zijn, want anders gaat het eraf in de was.

Shorts met een ombre-effect zijn ook heel erg leuk , zoals deze:


American flag 

Als je een american flag shorts wil maken, kan je dat ook doen met textielverf. Maar je kan ook een stofje met de amerikaanse vlag erop kopen, en op de shorts plakken. Het stofje plakken is makkelijker, maar het geverfde geeft wel een leuker effect.

Galaxy short

Je kan ook een galaxy short maken. Als je dat wilt doen is het wel het handigst en het mooist als je een zwarte short hebt. Je hebt ook textiel verf nodig. Het maakt niet heel erg uit welke kleuren maar deze zijn het leukste; blauw, wit, paars, rood en misschien nog zwart. Je kan met wit natuurlijk lichtpaars, lichtblauw en roze maken :p. Dan moet je met een kleur op de short gaan deppen met een sponsje. Het hoeft echt niet heel nauwkeurig te zijn, wat je zelf leuk vind. Dat doe je met elke kleur. Je kan ook nog plaatjes op internet zoeken voor ideeën. Op het einde kan je ook nog (zoals op het plaatje) sterren toevoegen met witte textielverf. Als je het leuk vind kan je als de verf is opgedroogt nog studs toevoegen op de voor/achterzakken.


-xxx-
Kim & Annabel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten